Saras Must

Ta till vara på din frukt, få härlig närproducerad must!

 

Äkta must gjord på din frukt!

 
Brukar det ligga fullt med frukt under dina fruktträd? Hinner du inte ta hand om all din frukt? Must är en dryck som är gjord på endast pressad frukt, inga tillsatser. Om du lämnar din frukt till oss kan du få must gjord på din egen frukt! Låter inte det gott?


Boka Så funkar det 

Räknare: Hur mycket must får jag?

Här har vi en räknare där du kan räkna ut ungefär hur mycket must du kan få av din frukt. Kom ihåg att räknaren inte tar hänsyn till om du t.ex har saftiga eller torra äpplen som är en av många faktorer som påverkar mängden must. Utbytet är på ca 60%.

Jag har kg

Du kommer få ca 0 liter must.

Årets marknader

Under hösten finns vi på följande marknader. Välkommen!

  Vårt mobila musteri

  Vårt musteri är byggt på en släpkärra så vi kan ta oss dit frukten är! I musteriet pressar vi äpplen, päron och ibland andra frukter till prima dryck. Antingen kommer du och mustar din frukt på någon plats enligt vårt planerade drop-in schema eller hemma hos oss i Mörteryd. Vid större mängder frukt, runt 600 kg, kan vi komma hem till dig efter tidsbokning. Kanske dina grannar och vänner också har frukt att musta!?

  Vanliga frågor
  Äpplen
  Många äpplen

  Landsbygdsutveckling

  I slutet av 2017 fick vi besked att vår ansökan om investeringsbidrag inom ramen för landsbygdsprogrammet har beviljats! Syftet med investeringen är att öka kapaciteten i det befintliga musteriet samt förbättra arbetsmiljön för de anställda genom att minska antalet tunga lyft.

  Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden
  Välkommen med din bokning!
  Boka

  Den här hemsidan använder Cookies. Vad är Cookies? Genom att använda hemsidan tillåter du detta.

  Hemsidan är gjord av Olliver Persson. olliver.persson@gmail.com